Ugrás a tartalomra

Ars Sacra Fesztivál a Munkácsy Mihály Múzeumban

Első alkalommal csatlakozik az intézmény a nagyszabású országos kezdeményezéshez 2017. szeptember 15–24. között.

 

AZ ARS SACRA FESZTIVÁLRÓL

 Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse, melyet az Ars Sacra Alapítvány szervez. A Fesztivál minden év szeptember harmadik hétvégéjén kezdődik, a Kulturális Örökség Napjaival együttműködve.

 Célja a különböző művészeti ágakon belül felszínre hozni és népszerűsíteni a szakralitást, felmutatni a zsidó-keresztény kultúrában rejlő remény jeleit, rávilágítani a Szépre, Jóra, Igazra, a művészet minden ágának bevonásával. Az Ars Sacra Fesztiválhoz az ország legnagyobb múzeumai, kiállítóhelyei, galériái, színházai, templomai, kulturális központjai, egyházművészeti gyűjteményei csatlakoztak.

 A Fesztiválra olyan új, vagy már meglévő programmal lehet jelentkezni, amely a fesztivál idején (akár egy rövid ideig is) ingyenesen látogatható.

A Munkácsy Mihály Múzeum rendhagyó szakrális utazásra várja az érdeklődőket: 2017. szeptember 15-én 16.00 órai kezdettel, Harangozó Imre néprajzkutató Csillagok között fényességes csillag – Hagyományaink Szent László királya című előadására az épület Kamara Termében kerül sor.

 A fesztivál ideje alatt látogatható Harangozó Imre Szent László királyhoz kapcsolódó tárlata. A program ingyenes!