Ugrás a tartalomra

Kommentíró verseny (Miniesszé-pályázat)

Az Irodalmi Jelen szerkesztősége (http://www.irodalmijelen.hu) Miniesszé-pályázatot hirdet azok számára, akik szeretnek (aktuális) közéleti, kulturális és irodalmi publikációkat olvasni, s készek miniesszében, esszéjellegű véleményben megfogalmazni az olvasott szöveggel kapcsolatos gondolataikat.

A versenyben résztvevők feladata az Irodalmi Jelen internetes portálján a szerkesztőség által kijelölt heti három írás (lehet vers, próza, esszé, tárca) 500-1200 karakter terjedelemben történő véleményezése, melyet az „Új hozzászólás” menü alatt tehetnek meg.

Minden résztvevőnek minimum 30 vélemény írására kell vállalkoznia, melyet egyedileg választott fantázianévvel és a mögé írt V betűvel (például: vadrózsaV) tehet meg!  A versenyzőnek a portálra történő bejelentkezése után mindvégig ugyanazt a fantázianevet kell használnia véleményének lejegyzésekor. (Ehhez valódi névvel történő előzetes regisztráció – jobb oldali hasáb, a hírek alatt, Belépés/Felhasználó létrehozása – szükséges.)

(A versenyben részt vevő kommenteket félkövér (fett) betűtípussal kiemeli a szerkesztőség, hogy ezzel is elkülönítse más hozzászólásoktól.)

Az Irodalmi Jelen szerkesztősége lemond a félkövér kiemelésről, mert – bár eleve úgy gondoltuk, hogy megoldható lesz – ez túl időigényesnek bizonyul. Megkülönböztető jelként marad a "V". Minden a versenyre beérkezett komment figyelembe lesz véve zsűrizéskor.

A versenyben bárki részt vehet.

Nevezési díj nincs! 

A verseny kezdetének időpontja: 2012. április 2.
A verseny zárása: 2013. január 31.
Eredményhirdetés: 2013. március 1.

Díjak:

1. díj: 70 000 Ft
2. díj: 50 000 Ft
3. díj: 20 000 Ft

 

Különdíj: 15 000 Ft

A különdíjat a legtöbb kommentet (miniesszét) bejegyző versenyző kapja, mely nem zárja ki bármelyik díj elnyerését.

A versenykiírással nem titkolt szándékunk az Irodalmi Jelen portálján megjelenő publikációk olvasására történő ösztönzés, illetve a hozzászólási kultúra formálása.

Az Irodalmi Jelen fenntartja a sértő szándékú, trágár szavakat tartalmazó kommentek törlésének jogát; többször előforduló, súlyos etikai vétség esetében a versenyzőt törölheti a pályázók sorából.

A kommentelésre kijelölt írások listáját megtalálja itt: http://www.irodalmijelen.hu/node/13303

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.