Ugrás a tartalomra

Nemere István: ÖSSZEGYŰRÖTT MŰVEI

 

 (harmincharmadik, rejtélyes titkokkal

blődített kiadás)

 
Simon S. Kagen az apja fia volt. Annyira, hogy anyja nem is volt neki. Így hát nem csoda, hogy maga is kommandós lett, akinek egyetlen vágya, hogy hastánc-iskolát 1  hozzon létre. Ezért táncolt éjszakai mulatókban, ezért ásta bele magát alaposan vagy hét Kleopátrába, ahol latin-amerikai törzsi varázslók, ázsiai sámánok éppen úgy felbukkantak, mint szabadkőműves páholyok, zsöllyék és karzatok.
 
 

 

 

 

 

 

Nemere István

 

 

 

ÖSSZEGYŰRÖTT MŰVEI

 

 

 

(harmincharmadik, rejtélyes titkokkal blődített kiadás)

 

Simon S. Kagen az apja fia volt. Annyira, hogy anyja nem is volt neki. Így hát nem csoda, hogy maga is kommandós lett, akinek egyetlen vágya, hogy hastánc-iskolát 1 hozzon létre. Ezért táncolt éjszakai mulatókban, ezért ásta bele magát alaposan vagy hét Kleopátrába, ahol latin-amerikai törzsi varázslók, ázsiai sámánok éppen úgy felbukkantak, mint szabadkőműves páholyok, zsöllyék és karzatok.

 

Ám amikor Keiko és Kata habozás nélkül elkötöttek egy űrhajót, amelyen Ramszesz és Ehnatón, a két nagy reformer és különc utazott, azt hitték, onnantól kezdve máshol fognak élni, megismerik a Rotschildok és Fuggerek családját, a mezei nyulat 2 , sőt talán az igazi szexet is.

De minden hiába, mert a francia ellenállás harcosai még most sem akarták feladni a küzdelmet, még most sem, amikor egy nagy vihar és egy hajótörés mindent megváltozatott. Leprásokat ápoltak, bioenergiával gyógyítottak, és titokban gyorsan felépítették a piramisokat, még azelőtt, hogy ők vagy az egyiptomiak megszülettek volna. Sötét akciók zajlottak itt, kezdve George Washingtontól, aki a CSEKA ügynöke volt, de úgy, hogy még maga sem tudott róla.

És Simon Snem. Skagen, alias S. Géza építési vállalkozó ekkor még azt sem sejtette, hogy hamarosan börtönben ébred, mert olyan információkat tartalmaz, amelyeket iskolában nem tanítanak.

Egy napon aztán Dana az utcára került 4 , és kezdett megvalósulni nagy álma: hogy Petrának motoros futárszolgálata legyen. Csak ez a két nő lehetett képes uralni az országot hosszabb időn keresztül, és kettőjük közül Hatsepszut volt a nehezebb. Gyilkos királyok, pápák, okirat- és könyvhamisítók, kincs- és értelemrablók között megpróbált egy nem hagyományos szemléletű, éppen ezért sokatmondó betiltott könyvet hagyni az utókorra, de sajnos nem sikerült, mert elfelejtette időben feltalálni a cenzúrát, amely elkobozhatta volna a nagy művet.

Szerencsére Kleopátrának sokkal mozgalmasabb élet jutott. Átnyújtott a nyolcadikosoknak egy csokor tényt arról, hogy az előző emberiség gondoskodó tagjai mit tettek Magyarországon 1919-ben feketén-fehéren. 5  Közben a vadászból üldözött vad lett, a családja is elfordult tőle, de a valódi szerelem se váratott sokáig magára.

A szovjet titkosszolgálatból ezalatt főleg a Nyugaton elkövetett királynék sorsát kísérték figyelemmel 6 , azt, ahogy a fiatal, pályakezdő ügyvédnőt a börtönbe csalják azzal, hogy haldoklik az öccse. És ő csak a börtönben döbben rá, hogy nincsen is öccse, és így nem tudhatja meg, hogy hatalommal könnyebb-e megszerezni a szexet, vagy inkább szexszel a hatalmat. Igaz viszont, hogy a börtönőrök beszélgetéseiből kiderül, hogyan is élték az ősmagyarok mindennapjaikat, miért vándoroltak Nyugat felé, miért nem mentek inkább Keletre, Északra vagy Délre, és egyáltalán. Vajon miért mentek? Szerencsére mindig velük volt hű ebük és vadászuk, testőrük, kémük, valamint a nemzeti madzagharapók egyesületi elnöksége, nem is említve az összeurópai újságírónőt, aki egy ázsiai maláriakórházban ismerte meg az élet minden fájdalmát és örömét.
Így bontakozott ki lassan Simon Sneme. Kagen előtt, hogy csakugyan Szapolyai volt az utolsó magyar király, és meglátta, hogy mi is az a Fekete Kéz. Majd kezet mosott, de már későn: egy fiatal parafenomén, sőt ménnő lovagolt át előtte az úton, melynek szélén mérföldkövek: egy újságíró, egy szerelem és egy gyermek mutatták, merre is van Pannónia, ahol Ramszesz ellenfelei összeesküvést szerveztek, hogy csapdába csalják a fiatal királyt, aki nyomtalanul eltűnt méreggel és más eszközökkel.
Ekkor játszódott le Vilma, a fiatal idegenvezető szeme előtt az a majdnem tragédiába torkolló, furcsa szerelmi történet. Az egész úgy kezdődött, hogy itt is felbukkant az amerikai sorozatgyilkos, aki, hogy újabb esélye legyen, parancsot hamisított, szerzett egy üres koporsót, amelyre egy tábornok nevét írták, hogy ki ne derüljön, Atlantisz ma is létezik. Vilma tehát súlyos vádakkal terhelve időgépen eljutott a jövőbe, de miután ott semmi dolga, visszajött, hogy elmesélje, hogyan zajlott le magyar részről a második világháború. Húsz történetet mesélt a saját és mások kutatásai valamint váratlanul előkerült források alapján, melyeket egy cunami átsodort egy másféle világba, de annyira, hogy maga is meglepődött rajta.
Közben új emberek bukkantak fel, tőzsdei ügyeletek, pénzügyi nehézségek, a végén már piramisra se futotta. És nem értették, hogyan születtek a gigantikus vagyonok 9 ? Ekkor egy görög istenhez hasonló szép fiatalember lépett be a saját életébe, majd egy másik férfi is felbukkant a toronyban élő asszony mellett. Magándetektív irodát nyitottak, és alkalmazták Snemer. Gézát portásnak. Még nehezebb lett így a döntés. Húsleves vagy makaróni? 10  És együtt vagy külön? 11
Petra ekkortájt betévedt egy kórházba, és csodálkozva tapasztalta, hogy ott csupa beteg ember fekszik. Ebből, valamint az ezt követő száznegyvenhárom gyors kalandjából 12  megérti, a boldogságot nem adják ingyen. Muszáj lesz megmaradnia a gyorsétterem-hálózatban önkielégítőnek. De amikor találkozik Marcusszal és Linusszal, a két szökött római légionáriussal, rádöbben, még a szexben is van mit tanulnia.
De már ez sem akadályozhatja meg Skagen Snemere Gézát abban, hogy megállapodjon kiadóival 13 , amelyeknél több mint három évtizede három és fél hetenként jelentetett meg egy-egy önálló remekmívű regényt 14, hogy megjavítja saját rekordját. Megírja élete fő művét, mely összesen kilenc mondatból (és ennek bővítményeiből áll majd), nem három és fél hét, de három és fél nap alatt 15  És így bejut 16  a Guinness-rekordok könyvébe, amelyben csaló tudósokról és tehetségtelen írókról éppúgy szó esik, mint az 1969-es Holdra-szállás igaz történetéről.

Ám ekkor egy tragikus eset miatt váratlanul a Pireneusokba kellett utaznia, és ott olyan hihetetlen szexuális kalandban lett része, amire még nem volt példa az emberiség történetében: lefeküdt egy lánnyal. Ráadásul a lány szeretkezés közben egy nagy kamionos cég járműveit irányította Európa-szerte. És amikor fel akart kelni, rájött, hogy ő tulajdonképpen Thala, akit négyéves korában elraboltak egy egzotikus szigeten fekvő rejtélyes, fura klónozási kísérleteket folytató klinikáról, és egy ázsiai, háremben 17 nőtt fel. És valójában nem is ő, Snemerre Skagen Géza írta ezt a temérdek könyvet, hanem a klónjai. Ettől az élete zátonynak ütközött, és csaknem elsüllyedt, de akkor Micimackó a Százholdas Pagonyban egy általa kiköltött madárfiókát kezdett istápolni, amitől minden korábbi bonyodalom megoldódott, és így végül minden jóra fordul.

 


Jegyzetek:

1
Karcsú Hasak jelentkezését minden kedden és pénteken várjuk a Kiadóban!
2 A szerző illusztrált növényhatározója, melyben oly tanulságosan ecseteli a a mezei és üregi nyulak vetésének és betakarításának titkait, megrendelhető a mellékelt kupon segítségével!
3 A hajótörésen kívül a szerző élménydús beszámolót írt a Diótörés és a Csőtörés című balettekről is!
4 Kilépett a kapun, és döbbenet: az utcára került!
5 A színes rész a következő kötetben jelenik meg.
6 Különös tekintettel arra, hogy vajon Erzsébet királyné, a nevezetes Sissy vajon azonos volt-e angliai Erzsébettel, és ha mégsem, akkor miért és hogyan?
7 Aki sokat szexel, elbánik a szexszel!” Íme egy faszál a szerző készülő Fa- és Füveskönyvéből.
8 245 oldal
9 A szerző üzleti tanácsadója már a sikerlisták élén!
10 A szerző fenomenális szakácskönyve megjelenés alatt!
11 A szerző nélkülözhetetlen válási tanácsadója heteken belül megjelenik!
12 Harminc dollár/kaland
13 A kiadók listája (az Alkoholisták Kiadójától a WC-papír Újrahasznosítók Egysületéig) megtölt egy nemsokára önállóan is megjelenő kötetet a szerző életműkiadásában!
14 A novellákat, fordításokat, miegymást számon se tartotta.
15 Beleszámítva a nyomdai munkálatokat is!
16 Ha nem is a halhatatlanok közé de!
17 Nem is egyben, legalább háremben!

 

 

 

 

(Ferdítette Bárdos József)

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.